Przeszedł 4 udary i zwolnienie: "Trochę mam do Boga pretensje" - Tomasz Lis
HTML-код
- Опубликовано: 29 мар 2025
- ✔ Tematy odcinków możecie proponować tutaj: bit.ly/GrupaPr...
✔ Polub mój profil na Facebooku: bit.ly/PaulaRo...
✔ Śledź mnie na Instagramie: bit.ly/PaulaRo...
🔔 Subskrybuj kanał i koniecznie kliknij w dzwoneczek: bit.ly/Subskry...
Dzięki temu będziesz otrzymywał powiadomienie o każdym, nowym filmie :)
Zobacz więcej moich filmów:
✔ Piosenkarze PRL: bit.ly/Piosenk...
✔ Aktorzy PRL: bit.ly/Aktorzy...
🎧Posłuchaj odcinków w formie podcastów:
✔ Spotify: bit.ly/PaulaRod...
✔ Apple: bit.ly/PaulaRod...
✔ Spreaker: bit.ly/PaulaRod...
Film poświęcony jednemu z najpopularniejszych polskich dziennikarzy - Tomaszowi Lisowi.
Kamera i montaż: Ja :)
Prawa do materiałów użytych w filmie należą do ich prawnych właścicieli i zostały wykorzystane wg prawa cytatu (art.29 ust.1 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych)
Autorka kanału nie rości sobie żadnych praw do zdjęć/grafik zawartych w tym filmie. Materiały wykorzystane są w ramach dozwolonego użytku, w celu umożliwienia widzom lepszego zrozumienia przedstawianych informacji.
Filmy mają na celu upamiętnianie dokonań osób o których opowiadają. Opierają się na materiałach medialnych, których źródła podaje - nie wszystkie informacje podawane w materiałach są możliwe do weryfikacji.
#paularodak #polscydziennikarze #telewizja
Źródła:
www.granice.pl...
pl.wikipedia.o...
kultura.onet.p...
www.onet.pl/sp...
viva.pl/kultur...
viva.pl/kultur...
viva.pl/kultur...
viva.pl/ludzie...
plejada.pl/pol...
teleshow.wp.pl...
kobieta.onet.p...
www.pomponik.p...
jastrzabpost.p...
viva.pl/ludzie...
www.glamour.pl...
viva.pl/ludzie...
viva.pl/kultur...
pl.wikipedia.o...
Dziękuję .Uwielbiam Panią słuchać.A Pam Lis No cóż …Życie przechytrzyło Jego .Pokorę trzeba mieć.Ona pomaga❤️
Nie życzę nikomu źle. Życzę wszystkim, żeby byli tak traktowani, jak sami traktują innych ludzi.
Święte słowa!
Pozdrawiam!
On źle traktował innych i bliskich.
cwaniactwo nie popłaca a skarciła go choroba
Dostał to na co w pelni zasłużył od losu i wcale mi go nie żal
Jak traktował innych tak ma.
Dziękuję 😊 Nie lubię Pana Lisa ale odsłucham Twój odcinek który dla Nas przygotowałaś 😊
Dostrzegać swoje błędy to inteligencja przyznać się do nich to pokora nigdy się nie mscic wiecej ich nie popełniać
Życzę dużo zdrowia i więcej wiary Choroba to czas na zastanowienie się nad sensem życia czas na przemyślenia Pozdrawiam 🌻🌻🌻💚
Panie Tomaszu życzę dużo dobrego ,zdowia przedewszystkim jako tata jest pan super❤🎉
Zawsze panu Lisowi brakowało POKORY .
Zawsze chetnie slucham te ploteczki, ktore sa przekazywane w tak subtelnym przekazie❤. Nikogo nie obrazaja i pokazujesz Paula, ze jak wazne sa te osoby, o ktorych nam opowiadasz
Podziwiam z jaką sympatyczną delikatnością traktuje pani swoich **bohaterów**. Zawsze.
Czlowiek zdolny,bardzo inteligentny,ale bardzo zarozumialy,nie szanujacy innych,ma rozbuchane Ego,i lekcewazacy stosunek do ludzi myslacych inaczej niz on,i ludzi podleglych mu w pracy,
Wszedzie są ludzie narzekający na przełożonych: nauczycieli, kierowników, dyrektorow, itp.
ćwok
Nie wiesz czym jest inteligencja Maryśka :)
@@janczarnocki260 ooo widać znawcę inteligencji ,masz też rozbuchane EGO i poniżasz innych,to tak ladnie? Panie superinteligencie
Pani Paulo, to jest właśnie klasa i szacunek do odbiorców i bohaterów odcinków. Gratuluję, bo to rzadkość!
Jest takie powiedzenie😅
Jakim mieczem wojujesz, od takiego giniesz 🎉
W życiu za wszystko trzeba zapłacić!!
,Niektórzy za nic nie płacą !!
@@Forget.me.not.10 Jaruzelski, Kiszczak, Wojtyła, Wałęsa, Rydzyk, Dziwisz, Jankowski i miliony innych nic nie zapłacili
Powiedziałabym więcej ,ale obawiam się ,że odwiedzą mnie SMUTNI PANOWIE .,!!!
@@Forget.me.not.10 nikogo nie obchodzisz bo jesteś smutna a jedynym kto ciebie odwiedzi będzie komornik
@@Ewa-fv7dl co jest smutne i prawdziwe?
nigdy go nie lubiłam :( i nie polubię , oglądam bo Ciebie Paula lubię :)
jej poglądy sa podobne
A ja jej nie lubię
@@magorzatapiatek3761 Też jej nie lubię. Oglądam jej filmiki, bo odpowiada mi krótka forma informacji na temat różnych postaci, ale jej osoba jest dla mnie jakimś ostrzeżeniem. Nie kolegowalabym się z nią. Obawialabym się obrócić chociaż na chwilę.
Nie mam na celu nikogo obrazić, wyrażam tylko swoje odczucia.
Pnie Lis !
Czy warto było?
Czy jeszcze warto ???
Człowiek dwulicowy oceniających wszystkich tylko nie siebie . Pozdrawiam 😊
Ewangelia:
On zraniony jest za występki nasze, starty za winy nasze. Ukarany został dla naszego zbawienia, a jego ranami jesteśmy uleczeni. Wszyscy jak owce zbłądziliśmy, każdy z nas na własną drogę zboczył, a Pan jego dotknął karą za winę nas wszystkich. Znęcano się nad nim, lecz on znosił to w pokorze i nie otworzył swoich ust, jak jagnię na rzeź prowadzone i jak owca przed tymi, którzy ją strzygą, zamilkł i nie otworzył swoich ust. (Ks. Izajasza 53 - 700pne)
Jeżeli ustami swoimi wyznasz, że JEZUS JEST PANEM, i w sercu swoim uwierzysz, że Bóg Go wskrzesił z martwych - osiągniesz zbawienie. Bo sercem przyjęta wiara prowadzi do usprawiedliwienia, a wyznawanie jej ustami - do zbawienia. (Rzymian 10:9-10)
TY BOGA NIE BIERZ ZA PRZYCZYNĘ UPADKU ;DAŁ NAM WOLNĄ I NIE PRZYMUSZONA WOLĘ ;BYŚMY SAMI DOKONALI WYBORU ; CZĘSTO BŁĄDZĄC ALE POWRACAJĄC WZMOCNIENI NAUKĄ JAKĄ DOSTAJEMY .MOŻEMY SIĘGAĆ SZCZYTÓW@@jozefk8948
Narcyz
PRZECIE ZA TO MU PŁACĄ ;ALE BUCA PISMAKI NIGDY DO TEGO SIE NIE PRZYZNAJĄ ;ZASADA KGB ;JAK ZŁAPIĄ CIĘ ZA RĘKĘ TO MÓW ŻE TO NIE TWOJA RĘKA.
JAK WIĘKSZOŚĆ SZUJI BUCA@@SzazaM077
Miał sporo szczęścia w całym tym nieszczęściu.
Na całe szczęście
Scwany lis z niego był
Niestety wszystko przemija 😅
Ja mu dobrze życzę !!
Przede wszystkim zdrowia !!
@@DoM-jp3fx każdemu należy dobrze życzyć, żyłoby się nam lepiej gdybyśmy mniej oceniali, a zmiany zaczęli od siebie. Dziękuje
@@PaulaRodak Pasuje do lisa jak ulał.
Trzeba wiedzieć kiedy odejść że sceny. Od wznioslosci do śmieszności tylko jeden krok. Tak inteligentny człowiek jak Pan T L powinien o tym wiedzieć.
inteligencja zza Bugu????
Nie lubię lisa
Zły czlowiek
No niestety karma wraca.Jest tego samego pokroju jak choćby Durczok.A pretensje to do siebie skieruje,a nie do Boga.Dzięki Paula za Twoją pracę 👍😘.Ps.Dzisiaj to mi temat podniósł ciśnienie,lepiej niż kawa😅
Zgadzam sie w 100 procentach.Jad ktorzy posiadaja niektorzy w sobie zabija ich samych.
Utalentowany człowiek,którego zniszczyła arogancja i interesowność.Agresja i jad obróciły się przeciw niemu.Jest ofiarą własnego charakteru.Bóg dał mu szansę tylko on nie dał szansy Bogu.
Co może stworzenie dać Stwórcy Bogu.Wszystko zależy od Boga a nie czlowieka.Kobieto
@@janinabogulak6456 Człowiek może i powinien używać dary od Boga w sposób zgodny z Jego wola. To jest nasz dar dla Boga.
tyjuz. z. paula. plotkara. wiesz. najlepiej. jaki mial zamiar. bug judasze rydzyka
Panie Lis jest takie przysłowie . "Nie rób drugiemu tego co tobie nie miłe ,karma wraca." Pozdrawiam
To samo powiesz do Ziobry.???Ziobry to samo zło i uważam.ze to.vo uczynił wielu ludziom otrzymał to na co każdy zasługuje czyniąc innym krzywdę Ziobro"kazdy zadkuguje na to." oliwa żywa ale sprawiedliwa "
Byłam świadkiem, ( jak i wielu Polaków) kiedy to na wizji zrównał z błotem korespondentkę z Watykanu ( relacja dotycząca ostatnich chwil życia papieża Jana Pawła II) juz wtedy można było zobaczyć jaką kulturę reprezentuje tan człowiek.
Nie musiałam czekać na doniesienia o mobbingowaniu pracowników, tego można sie było po prostu spodziewać.
Dziękuję za przypomnienie tego ❤ mnie też to uderzyło
:Troche mam pretensje do Boga" Panie Tomaszu duzo gorzej by bylo, gdyby bylo odwrotnie!!! Ale z pana bufon ! (delikatnie mowiac)
Panie Tomaszu , taki z Pana szczęściarz i mieć pretensje !?
@@Anna-gi7mewydaje mi się ze Lis jest wyjatkowo dobrze potraktowany przez Pana Boga
Bo Pan Bóg wciąż daje czas na nawrócenie @@regine5285
Nadymany balon zawsze pęka ale zawsze warto być porządnym czlowiekiem i nie ważne kim jesteśmy .Bo wszystkie kreacje ludzkie są przemijajace .... .
Lis jak dziennikarz nigdy nie był obiektywny.Pan❤ BÓG ❤ Dalu szansę na nawrócenie 🖤😱🖤Czy skorzysta ❓ .No nie wiem❓
On gada sam nie wie co. Mniemanie o sobie wygórowane i trochę pokory. mu trzeba. Ludzie tacy pyszni żył jak chciał a jeszcze pretensje ma do Boga.
Charakter adekwatny do nazwiska !
Zdrowia ! Za cytat komory to nieludzkie ! Nie oceniam nikogo ! Myślę że czas ma aby żałować
😅😅😅
Nie jestem tu aby kogoś oceniac. Lis mial swoj dobry czas ale on już przeminął. A teraz czas tylko na zastanowienie, pokorę i na to aby przeprosić za to co zostało wyrządzone innym. I obyś czlowieku ten czas wykorzystal. Bo po czterech udarach perspektywa naprawdę niewielka. Ani na związek ani na politykę ani na sport itd. Został czas na modlitwę bo to czas od Pana Boga i to dla ciebie czas najlepszy. Życzę Ci tego z całego serca!
W punkt Pozdrawiam
Pan Lis może był niepokorny ale nadal swojemu dzienkarstwu nowe myślenie było fascynujące i jego spostrzegawczość inteligencja szła w parze nie był tuzinkowy Nikt nie jest idealny we wszystkim. Zapłacił utrata swojej pierwszej żony Kingi i rodziny Może przesadził że spotem i to są skutki zdrowia Chciał naprawić Polskę chociaż się mylił bo nasz kraj jest krajem chrześcijan i powinninien to bardziej respektować Ale każdy ma swoją ścieżkę i każdy z nas wie że nie jest łatwo i też błądzimy Ale pan Lis się nie podaje i to jest Good 👍
Bardzo ciekawe przedstawiła Pani historię wyjątkowo ciekawej i kontrowersyjnej postaci jaką jest Tomasz Lis . Bez naginania jakiś faktów , niesprawdzonych plotek i własnych opinii co zdarza się niezmiernie rzadko u dziennikarzy z tego rodzaju portali . Nawet jak bym się miała do czegoś przyczepić to nie mam do czego . Jestem pełna podziwu dla wiedzy i doświadczenia dziennikarskiego Pana Tomasza Lisa a on znając swoją wartość bardzo niechętnie ulega kompromisom i to go niejednokrotnie gubi. Natomiast jego druga prywatna osobowość jest nie do zaakceptowania (może tylko dla mnie) ale jak widać są wyjątki - nazwisko i siła popularności (jakakolwiek by była) robi swoje
Jak to jest, ze ludzie pozbawieni wszelkich zasad moralnych sa szanowani? Staczamy sie do szamba, a raczej juz w nim jestesmy!
To samo pomyślałam. Nie ma prawdziwych Polaków w tym kraju???
A kaczynski ziobro ,kaminski wasik,duda dlugo mozna by tak eliczac tych prawdziwych Polaków i patriotów 😅@@melianna999
To sztuczne, tak jak sztuczna jest sława dzięki tv.
Pan Bog daje mu jeszcze szanse nawrócenia .Oby to wykorzystał Widac ktoś sie za niego modli .Powrót do Boga i to jak najszybciej Panie Lis
Tak najczęściej jest: Bóg, czy Los /kogo wolisz/ daje ci więcej niż o to prosisz, więc chwytasz, chłoniesz i święcie wierzysz że wszystko możesz. Budujesz i niszczysz - bez opamiętania. -Wszystko mogę - A kiedy rozum powraca na swoje miejsce... To Świąt już nie ten, nie taki sam. Gwiazdy odpłynęły i łapiesz resztki słonecznego światła. 😮
Pięknie napisane👍
Wróg Polski nr 2 płaci zdrowiem
Lewacki dziennikarz
Coś podobnego !!!!!!!! Pan LIS przypomniał sobie o Panu Bogu, niesamowite !!!!!!!! i jeszcze wystartował do Niego z pretensjami !!! To do niego podobne, ale ma u Niego szansę, bo jest Miłosierny.
Lepiej późno niż wcale Bez Boga ani do proga
lis do Pana Boga??? Totalny bełkot!!! Szybciej hipopotamy zaczną fruwać i będą żywić się nektarem z kwiatków.
Jak trwoga to do Boga!!!
@@zofiamajewska4997 w sumie racja, dla Boga nigdy nie jest za pózno
My wszyscy popełniamy błedy .Po to tu jeszesmy zeby sie uczyc .Najwazniejsze ,ze przechodzac przez zycie otwieramy oczy i serce dla Boga.
Jezus powiedział jezeli ktos z was jest bez winy niech pierwszy zuci na nia kamieniem, tłum sie rozszedł ,mowi Jezus nikt cie nie potepił ,idz ja tez cie nie potepiał ale nie grzesz juz wiecej...
Pani potrafi o wszystkim mówić, bez uszczyplin, bez tendencji. Zawsze dyskretna, dyplomatyczna. Chapeau!!
W 2002 r. po interwencji amerykańskiej na Afganistan wykazał się brakiem obiektywizmu dziennikarskiego. Podczas prowadzenia Faktów powiedzial. Jaki jest sens stosować rakietę wartą 2 mln dolarów w namiot warty 10 dolarów😉
To, co można powiedzieć o takim typie jak pan Lis, nie wypada pisać w komentarzu zachowujacym kulturę wypowiedzi.
Kulturę wypowiedzi wypada zachować zawsze
Chodząca kultura😂
Chodząca "kultura"pani Paulo to sam Lis
I czemu pani nie wspomniała, że Lis też powinien zachować kulturę wypowiedzi a nie upominać innych.Sluchacze pani podkastu wypowiadają się tak jak ten obywatel na to zasługuje i tyle w temacie.Pozdrawia. 😂
@@mariaapolonia9605 wspomniałam
Niestety... Pan Lis miał talent, ale przede wszystkim wyjątkowe szczęście i wsparcie na drodze zawodowej, jak mało kto w Polsce. Zgubił go postępujący brak obiektywizmu i arogancja, ale też charakterologiczna dwulicowość. 🙁
👍Pozdrawiam.
Bóg🙏 V Lis 🦊 ciekawe ?
Na moim języku nigdy nie był.
Zawsze brakowało mu POKORY .. niestety .
@@jurekosak6872 🙂
Do Boga? Szczyt megalomanii i głupoty.
Może za dużo polityki w życiu Pana Lisa. Wiadomo, że tematyka polityczna działa destrukcyjne również na zdrowie. Może lepiej zbliżyć się do Boga...
Każde pokolenie ma swój czas!
Tomasz Lis również.😮
Dziękuję bardzo Paulo Rodak za odcinek o dziennikarzu Tomaszu Lisie. Pozdrawiam serdecznie ❤❤❤❤🎉🎉🎉🎉🎉🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩
Tego pokroju dziennikarzy, z tą wiedzą w Polsce na pęczki. Nic wielkiego. Świat się bez niego obywa.
Pretensje do Boga? Dużo dostał od życia, a że wszystko zmarnował to chce winą obarczyć Boga? Dzisiaj to złośliwy i schorowany człowiek.
Słuszna uwaga. Niech dziękuję Bogu że żyje i jest w stanie normalnie funcjonować...
Też tak myślę. Tyle dostał i mu mało, i jeszcze pretensje. Brakuje mu pokory.
Swoją drogą zachowuje się trochę jak Durczok, ze swoją frustracja promieniującą na około.
Nie zazdroszczę mu, wpadł w pułapkę. Nie umie z niej wyjść.
Ale dobrze że jest szczery z tą pretensją. Moim zdaniem Tomasz ma pretensje do ... siebie. Kariera w pewnym sensie mu zaszkodziła, jak Durczokowi. Nie umiał przekuć jej na sukces osobisty.
Ewangelia:
On zraniony jest za występki nasze, starty za winy nasze. Ukarany został dla naszego zbawienia, a jego ranami jesteśmy uleczeni. Wszyscy jak owce zbłądziliśmy, każdy z nas na własną drogę zboczył, a Pan jego dotknął karą za winę nas wszystkich. Znęcano się nad nim, lecz on znosił to w pokorze i nie otworzył swoich ust, jak jagnię na rzeź prowadzone i jak owca przed tymi, którzy ją strzygą, zamilkł i nie otworzył swoich ust. (Ks. Izajasza 53 - 700pne)
Jeżeli ustami swoimi wyznasz, że JEZUS JEST PANEM, i w sercu swoim uwierzysz, że Bóg Go wskrzesił z martwych - osiągniesz zbawienie. Bo sercem przyjęta wiara prowadzi do usprawiedliwienia, a wyznawanie jej ustami - do zbawienia. (Rzymian 10:9-10)
Jak spotkał Hanie to pewnie powiedział dzięki Bogu i Bóg wtedy pomagał,a jak choroba to właśnie przez złość na tego samego Boga.Jak jest taki wierzący to powinien wiedzieć ,że Bóg jest rychliwy ale sprawiedliwy.Pozdrawiam Ewo.
@@Danuta-z2mDziękuję. Również pozdrawiam.
Witam serdecznie, oczywiście znam gościa, ale tylko z wiadomości. Tylko szkoda, że sprzedał się tak w polityce
Bez przesady z tą ciężką operacją serca. Taką wadę ma masę ludzi, ja też. Żyję z nią ponad 60 lat. Moze być przyczyną udarow. Dziwię się lekarzom Lisa, że wczesniej na to nie wpadli. dopiero dr Szumowski, ten znienawidzony pisowski minister. No i te maratony...
Może nie chcieli na to wpaść
Tez o tym myślałam. Na pewno go nie lubili.@@d.d.4306
Dziękuję bardzo .Pozdrawiam ❤
On do wszykich ma pretensje. Nie do strawienia gość
Do Boga nie miej pretensji tylko do siebie bo Bóg dał Ci rozum a ty go zmarnowałeś na igraszki z diabłem to teraz masz za swoje lepiej się zacznij modlić i zrób rachunek sumienia i żal za popełnione grzechy a żenić się z kimś kogo się nie kocha to trzeba być wyrafinowana osoba i mieć marzenia o wizerunku innej osoby trzeba było żonie powiedzieć to przefarbowała u włosy a nie oglądać się za inna wystarczyłaby peruka do uniesień tak się unosiles że 4 udary dostałeś tak Cię doprowadziła miłość do blondynki modl się aby nie było gorzej pozdrawiam
Moja propozycja na następny film - Tomasz Terlikowski.
Do Boga warto zwracać się przez cale zycie, a nie jak przyjdzie choroba. Takich katolików mamy dużo ...
A co tu ma do tego katolicyzm,wiara w Boga nie ma nic wspólnego z katolikami,a szczególnie tymi z.pisu
@@halinanikiciuk3844Obudź się babciu z tuskowego snu! 😂😂😂
@@halinanikiciuk3844Obudź się babciu z tuskowego snu! 😂😂😂
Sama do do tego doszłaś ??? @@halinanikiciuk3844
@@halinanikiciuk3844 Dokładnie !
Człowiek nieciekawy o przerośniętym ego. Sa ciekawsze postacie
Pamietam jak nazwal ludzi stadem baranow - taki to opiniotworczy dziennikarz.
Serdecznie pozdrawiam !!!
Jakoś nie wierzę w jego 4 udary, przeważnie po 3 jest koniec,, udawał,przeciągał , żeby być na chorobowym ,aby uniknąć zwolnienia ,Lis to cwaniak , przebiegły i chytry.
Mezczyzni moga przejsc nawet wiecej udarów, zalezy od kondycji zdrowia-( uzywki w nadmiarze). Znany muzyk z Sweet z lat 70tych - Brian Connolly mial 7 razy zawal. Zmarl przedwczesnie przez aloholizm.
Obrzydliwy komentarz . Wstydź się..
Chorobowe zwolnienie to tylko 180 dni, a później to zasiłek rehabilitacyjny może być do roku, ale tylko wtedy jeżeli rokuje wyzdrowienie. Zostaje renta. Ale po tym jak mówi i wygląda to napewno jest po udarach. Złośliwość jest zbędna. Trochę ludzkiej życzliwości!!!.
Nie musimy kogoś kochać ale mieć szacunek do drugiej osoby.
Nie namawiaj mnie żebym miała szacunek do takiego typa jak Lis, bo to wyjątkowo podła kreatura, ten cały jego "dorobek" zawodowy, życiowy, Podlec nad podlcami. I jeszcze te seksualne poniżanie ,to już zakrawa na wzgarde. Szkoda ze "nie zdazyli' go skazać, ale to przecież''arystokracja dziennikarska'- takie dno!!!!!!
@@ylgorke2700 O. to ci co spiewali "Fox on the Run." przypadek?
Pan Lis powinien Panu Bogu gorąco dziękować za to, że dał mu szanse na zmianę jego życia...
Dokładnie.
Bardzo dziękuję za ten odcinek ❤Pozdrawiam
A kogo jeszcze obchodzi Lis . Ni brat , ni swat ot karierowicz jak Kraśko i wielu innych . Każdy ma swoje pięć minut i wystarczy .
KNIE NAPISAL
Resortowy bachor Lisienko.
ważne jakie zostawia sie po sobie wspomnienia i opinie ludzkie - bo Bóg ma na ocenę całą wieczność
Lubię hego i jego repirtaże, a jeśli chodzi o życie prywatne to już ,nie pidoba mi się że dał sie wkręcić w związek z tą hanną.
Popieram
Niestety, ale sodówka uderzyła mu do głowy.
@@melianna999 można bardzo wiele zarzucić Lisowi, ale nie to że jest głupi
Nie tylko jemu
A może zazdrość przemawia przez Ciebie???
@@melianna999Tak jak ty!
Tomek Lis - kiedyś poważany dziennikarz, potężny kandydat na prezydenta, przegrywający jedynie z Jolantą Kwaśniewską w sondażach. Dziś - jedna z najbardziej skompromitowanych osób w Polsce.
@@ylgorke2700 masz o tym delikatnie na tym filmie, delikatnie jest wspominane, posłuchaj, ja nie żyje w Polsce od bardzo dawna i wiem dlaczego, nieuku, leniu, trutniu
@@marcinkowskimariusz7787cóż za kultura?
@@ylgorke2700wspomniany Pan miał utorowaną drogę zawodową i uderzyła woda sodowa do głowy . OJCZYZNA, to rzecz święta, trzeba kochać i szanować.
Podobnie przebiegała, aczkolwiek gorzej się zakończyło "dokazywanie" Pana Kamila Durczoka...
@@ewasaw5191 z pośród synalków i wnuczek starej sitwy jedynie Tomasz Lis przyznał że jest zatrudniony w TV po znajomości, to znajomości a nie zdolności zapewniły mu bogate beztroskie życie, ale on to publicznie przyznał, Lis jednak ma ogromny talent i miał energie, temu się nie da zaprzeczyć, jeżeli ma pani rozeznanie w sądach, wojsku, policji i ogólnie MSW to powinna pani wiedzieć że połowa zatrudnionych tam ludzi to rodzina lub zanajomi znajomych, tak zatrudniono żone Hoffmana która przez lata brała sporą kasę za nic nie robienie bo do biura nigdy nie przychodziła, wiecznie bylą na chorobowym a kiedy wybuchł skandal wysłała bezczelnie kolejne zwolnienie tym razem że leczy się psychiatrycznie, takich jest dziesiatki tysiecy
@@ewasaw5191 musisz się koniecznie przekonać ewosaw gdzie ciebie ma "ojczyzna", i kiedy posiedzisz sobie niewinna 20 lat w więzieniu jak nieszczęsny Komenda i jemu podobni, kiedy twoje dziecko zostanie zamordowane jak ta 17 letnia dziewczyna w której zabójstwie maczali palce policjanci i prokuratorzy, kiedy po 40 latach harówy dostaniesz jałmużnę w wysokości 1000 zł. To wtedy będziesz ryczała jak wyleniały łoś, jak wykastrowany baran będziesz ryczała: "dlaczego ja nie wyjechałam z tego bagna, z tego dziadowskiego systemu, z tego niesamowitego syfu 40 lat temu!!!". Wolny człowiek mieszka tam gdzie chce, niewolnik tam gdzie musi. Ojczyzna szanuje obywatela, żyje on w spokoju i się bogaci. Piekło człowieka obdziera żywcem ze skóry, a diabeł mu mówi: "to dla dobra ojczyzny".
Muszę powiedzieć, że potraktowała pani Lisa bardzo łaskawie... Ale fajnie, że nie musi pani Paula tak bardzo tłumaczyć się ze swoich obiektywnych opinii, jak w przypadku osób mających inne niż Lis - polityczne zapatrywania.... Zaproszenie do oglądania kanału Lisa - to już jednak przesada
Tak powinien być traktowany jak on traktował ludzi .Pani jest bardzo miła i wszystko ugladza. Dostał następną szanse od Boga napewno jej nie wykorzysta bo jest podły.
Co tu ma z tym wspolnego Bóg?
@@ludomiraostrowska2403 obejzyj jeszcze raz,
Zycze duzo duzo zdrowia❤😮
Człowiek prawdziwie wierzący nie może mieć pretensji do BOGA ponieważ błędy po drodze popełniał dlatego że nie żył PISMEM ŚWIĘTYM Jest to to konstytucja BOŻA
Wierzący tak
@jerzydrzewi wierzący ale praktykujący wierzyć to praktykując cała reszta to kłamcy
Cztery udary i nadal nie wyciągnął wniosków...
Bóg jest winny 🤭
Mściwy kaszeb
on durczak lenik to przeklęta trójca co potrafili upodlić mówce a taki mądry a nie wiedział ze lekarze holistyczni lepiej likwidują przyczyny np udaru i nie wiedział ze lekarze akademiccy leczą tylko skutek a nie przyczynę a jak nie zlikwidujemy przyczyny mamy gwarantowany powrót i tak się stało u niego
Bajki! W koncu odkryta przyczyna udarow usunieta i dzieki niej zyje i wraca do zdrowia cieszac sie praca na wlasny rachunek. Praca, ktora jest rehabilitacja, z ciekawymi postaciami polskiej sceny nie tylko politycznej.
Zgadzam sie, MENDA, NIGDY nie ogladam tej mendy. Resortowy bachor.
A ty jaki bachor jesteś?
@@halinanikiciuk3844
Uczciwych rodziców.....chyba rozumiesz słowo UCZCIWY.
Durczok był świetnym dziennikarzem
Żałosna postaci.A wiecie kto uratował mu życie??? Profesor Łukasz Szumowski na którego pluł w Newsweeku.
Dostał lekcje pokory
Nic z niej nie zrozumiał
Szumowski...a czy był wtedy w maseczce?
Chyba to był obowiązek P.Szumowskiego
?? Lekarz z dostępem do ogromnych pieniędzy...
Ciekawe czy wyciągnie 🦊 jakieś wnioski
Obejrzałam,nie oceniam,każdy jest kowalem swojego losu.jego życie ,jego sprawa.Życzę dużo,dużo zdrowia.Dziękuję Paulo.
Nie wolno nam jednak zachowywać się jak Kain. Jednym z uczynków miłosierdzia jest upomnieć błądzących i za nich modlić się.
Cztery udary ??
I brak diagnozy ??
To w jaki sposób wypowiadał się o widzach TV i przeciwnikach politycznych dyskredytuje go jako dziennikarza, ale też człowieka. Poza tym wcale nie jest ani wybitnie inteligentny, ani zdolny, ani też mądry życiowo. Zwykły wpbity w pychę pyszałek.
Pamiętam jak Kinga i Tomasz brali ślub, byłem młody, Kinga była prezenterką Tomasz prowadził wiadomości. Ich ślub był pokazany w TV, wspominam to ze wzruszeniem. Paulo pokazałaś to pięknie i to w wielkim skrócie. To nie sława, nie kariera, ale monotonność życia niszczy związki, chyba, że myślicie inaczej ... Pozdrawiam serdecznie
Raczej ogromny egoizm niszczy związki (zresztą egoizm po obu stronach)
No nie trzeba było Polski sprzedawać przy okrągłym stole.Trzeba wrócić do Boga jak to mówił Ks Kaczkowski.Zyjemy długo ,abyśmy mieli czas się nawrócić, dlatego większość komunistów, morderców żyło bardzo długo tylko dlatego,aby mieć możliwość powrotu do Pana Boga,bo jest nieskończenie miłosierny i czeka na każdego syna marnotrawnego ❤️🙏❤️
Nie powołuj się na ks Kaczkowskirgo bo.ksdisdz Nie zajmował.sie polityka tylko.pomagsl wszystkim czy ktoś był wierzavy czy nie.Wiec won id księdza Ksczkowskiego
4 udary i zawał to ,, niezły wynik,,
4 udary Medialna bzdura i manipulacja tak jak jego dziennikarstwo
Szczęście nie trwa wiecznie
I jeszcze jeden,AZ are rozjebie
tunie potrzeba nieba. azdrowego. rozsadku. czego brak eierzacym przez sympatie fo. karakana
Super odcinek!
Tak bracie postępowałeś z ludźmi i taka dostałeś zapłatę nie narzekaj
Dziękuję za Pani dziennikarską pracę ❤️
Niech zostawi Boga w spokoju niech zacznie zyci zgodnie z 10 przykazaniami
Jak większość "katolików"😂
Nie przepadam za nim, delikatnie mówiąc,,,,
Nie ma za czym
A g...o to kogo obchodzi za kim ty przepadasz,od i skomentowal😅
@@halinanikiciuk3844Nie bluźnij ,bo tak jak Lisa,Twój powrót do Pana będzie żałosny
@@Bernerd100twoj już jest bo ci ten twój kat B. rozum odebrał bucu
Kolejny super odcinek . Pozdrawiam❤
Od BOGA dostał wiele szans a czy je wykorzystał ?
Miał potęcjał,szkoda że tak się sprzedał.Teraz to tylko zgorzkniały sfrustrowany starszy człowiek
Potencjał
T.Lis to klasa ,superliga.Serdecznie pozdrawiam i życzę zdrowia! Nawet Święty nie jest święty- to do przeciwników p. Lisa
Czas na przemyslenia dla p.Lisa.Pretensje to raczej trzeba miec zawsze do siebie.
Piękne córeczki
Karma do niego wróciła
Na zgliszczach nic porządnego się nie zbuduje
A do ciebie jeszcze wróci
Super odcinek,a ja napiszę tak- pan Bóg nie rychliwy,ale sprawiedliwy,pan Tomasz musi zwolnić tempo życia... pozdrawiam serdecznie ❤️
Tak pani powiedziala to zdanie z Bogiem,ze mozna by zrozumiec ,ze to Boga tak kocha , on nie ma pojecia z czym sie zwraca do Boga, jesli rzeczywiscie tak powiedzial.
mnie się podobał odcinek
Odcinek podobał mi się jak wszystkie inne .Dziękuje ❤
Pani Paula jak zawsze na wysokim poziomie❤Co prawda ten "bohater" jest na zasadzie ...o kimś dobrze albo w ogóle. Więc w ogóle.
@@irekpindral6722 nic dodać nic ująć .
U mnie w wieku 72 lat, wykryto też dziurę w sercu. Wykryto ją po tym jak zator z żył dolnych przeszedł przez serce i zatamował mi żyły w prawej ręce. Po usunięciu skrzepu (25,0 cm). Powiedzieli mi, że chcą przeprowadzić operację na sercu, by usunąć dziurę. Nie zgodziłem się, mówiąc, zostawcie swoje ręce daleko od mojego serca. Dalej biegam, jeżdżę na rowerze no i biorę udział w maratonie, nie stronię od pływania i grania w siatkówkę. A więc dziury mogą być pożyteczne. Zresztą powiedział mi lekarz, który przeprowadzał operację, że dzięki tej dziurze żyją, ponieważ skrzep nie przechodził przez komory serca. Chociaż moje serce nie zrosło się, nigdy nie miałem, żadnych dolegliwości no i dzięki Bogu nie mam do dzisiaj. To że mu ktoś odebrał maraton, nie leży po stronie Boga, a może po stronie lekarzy. Spychanie, winny na innych jest wygodne.
Kawał skrzepu: ćwiartka metra to trudno uwierzyć.
Tak miał 25 cm, dlatego mam cięcia na nadgarstku i powyżej łokcia. Lekarz powiedział, że ten drugie cięcie było potrzebne, aby ten skrzep usunąć. Dlatego 3 dni po operacji przyjął mnie lekarz, który przybył, aby ze mną rozmawiać i to on odkrył, że moje serce jest niezrośnięte i to od niego dowiedziałem się też o długości tego skrzepu. Jeżeli pana to interesuje, to nawiąże kontakt z kliniką, w której przeprowadzono tę operację.
@@andreaspoltorak4438 Co mógłbym dodać - dziękować, prosić i gimnastyka.
Uwielbiam tego gościa prawdziwy dziennikarz życzę mu zdrowia kanal pana Lisa oglądam ❤
Pan Bóg nie rychliwy ,ale sprawiediwy...Módl się człowieku ,aby Cię nie spotkała większa kara.
..
Ogladalam programy Tomasza Lisa wiele lat temu, nigdy nie przyszloby mi do glowy, ze tak bardzo krzywdzil Polakow wywnioskowalam to z komentarzy sluchaczy a z narracji Pauliny tylko to ze nie mial wysokiej moralnosci , pozdrawiam
Pretensje do
Boga ??? Ma gdzieś Boga 😢
Lis ,to taki lewicow tuba ,hejter , pracownicy go dobrze znają jaki to typ.
Gościu sam zapracował na swój los,,,?
Dziękuję bardzo! ❤
Niech szlak trafi prawdziwa kanalia zasłużył sobie na taki los karma do niego wrocila
Trzeba było więcej przyjąć soku z żuka.
Dobrze niech się zajmie zdrowiem bo w dziennikarstwie dawno odjechał zrobił karierę tylko dzięki ukladom i tyle żadnen wielki dziennikaz
Dziękuję 🌺
Dla niektorych wzorem jest ten ,ktory cale zycie zyja na koszt Polski. 😢
To jest J. Kaczynski. Swietnie mu sie zyje.Nic nie ma ...a mial cala Polske.😢