Erdal İnönü anlatıyor
HTML-код
- Опубликовано: 13 апр 2025
- Hani “Demokrasiyle taçlandırılmış cumhuriyet” isteniyor ya şimdi; bana “Bunu tarif et” deseler, “Erdal İnönü” derim. O, benim cumhurbaşkanlığına en çok yakıştırdığım isimdi. Tanıştığı herkeste saygı uyandıran demokrat, zeki, muzip, bilgili, nazik, mütevazi bir bilim insanı… Başlı başına bir tarih kitabı…
2007 yılında dokuz hafta boyunca her Çarşamba Feza Gürsey Enstitüsü’nde buluştuk. “Anka Kuşu” adıyla yayınlanacak kitap için uzun bir “nehir söyleşi” yaptık. Kameraya da aldığımız o söyleşide kendisine hayranlığım bir kat daha arttı. Son randevumuz 5 Haziran 2007’deydi. Gelemedi. Hastalığı ilerlemişti. Telefonda bir süre sonra buluşmak üzere sözleştik. Ama o, Amerika’ya tedaviye gitti. Söyleşimizin taslaklarını orada hastanede okudu, küçük düzeltmeler yaptı. Ne yazık ki Amerika’dan sağ dönemedi; 460 sayfalık söyleşi kitabının basıldığını göremedi. Onunla son söyleşiden küçük parçaları bu filmde topladım. 94. yaşgünü anısına paylaşıyorum. Saygıyla.
#Erdalİnönü ile bir banka şubesinde karşılaşmıştım. O an bankada sıra bekleyen herkes gibi sıra numarası alıp bir koltuğa oturup bekledi. Öyle tek başına; yanında ne bir korum görevlisi ne başka biri. Sırası gelince işlemini yapıp gitmişti. Saygıdeğer insan; ruhu şad olsun!
Bir cumhurbaşkanı çocuğu olarak büyümüş bu kadar alçak gönüllü, insancıl insan. Gerçek insan özeti. Böyle biri daha gelmez zannediyorum. Şimdiki halimize bakıp nerden nereye diyesim geliyor.
Saygı ve minnet duygularımız ile anıyoruz. Eşine az rastlanır bir tarih dersi izledik.Teşekkürler.
Devlet terbiyesi olan çok zarif ve incelikli bir insandı..
Sevgi ve rahmetle anıyorum. Bu kadar kaliteli insan artık zor yetişiyor maalesef
Güzel bir insan olarak bildik. Babalarimiz seni iyi andı hep. Biz de iyi anıyoruz. Değerli olan bu değil mi zaten?
Mekânın cennet olsun güzel insanlardı tam bir devlet adamıydı rahmetlide babası da...hey gidi günler hey ...😢😢
Belgeselleriniz ile yakın Türkiye tarihini aydınlatıyorsunuz. Sağolun.
Sayğı ve Rahmetle anıyoruz...
Erdal İnönü çok usta bir siyasetçi idi Babası Cumhuriyetimizin kurucularından İsmet İnönü'dür iki sinide saygıyla rahmetle anıyoruz
Erdal İnönü ile bir kaç kez aynı ortamda bulundum ölmeden kısa bir süre öncede tanışma fırsatım oldu
Borusan Filarmonik orkestrası konserleri vardı halada var mı bilmiyorum o konserlere giderdim Lütfi Kırdar kongre sarayına kendisi de oraya gelirdi konseri seyretmeye herkes sevgi saygı gösterirdi ona
Bşr sağcı ve sola hiç oy vermemiş biri olarak söylüyorum çok muhteşem bir insandı. Zarif, zeki, akıllı, efendi biriydi. Allah rahmet eylesin
İmkanların hakkını vermiş.Erdal bey.
Söyle bana Anka kuşu değermisin? Bir ömrü adamaya değermisin...
Can abi abonenizin daha fazla olması dileğiyle😊👍
Birand ile birlikte çok güzel işler yapıp, siyasi tarihe büyük katkılar sundunuz. Erdal İnönü'yü araştırırken karşıma çıkmanız şaşırtmadı. Emeğinize sağlık.
Dikkatimi eşkıya deniz gezmiş çekti kurtuluş savaşını vermiş bir paşanın oğlunun evinin önünde bomba patlatmış valla onu sevenler de eşkıyadir!!!
Nur içinde uyusunlar ailece. Onların hakkını zor öderiz. Bu kafayla
fabrikaları kapattıran bir başkandan ne bekleyebilirsin
Allah rahmet eylesin.....
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Allah rahmet eylesin
Allah rahmet eylesin güzel insanlar...
Tam bir aristokrak.....beyefendi....akademisyen......
Tam bir gebeş olmasın
@@Yılmazreis34 aq aptalı işte bu ülkede senin gibi sığırlar da türüyor
Ataturk le arasi nasildi acaba
Ruhu şad olsun.
Dikkatimi eşkıya deniz gezmiş çekti kurtuluş savaşını vermiş bir paşanın oğlunun evinin önünde bomba patlatmış valla onu sevenler de eşkıyadir!!!
Aslan Demokrat.
Aslan Sosyal demokrat
Bu öğrenci ayaklanması günlerini duyunca çıldıracak gibi oluyorum. Resmen suçluları korumuşlar. Kendinden başka hiç kimseyi düşünmeyen suçlu insanları en ağır şekilde cezalandırılmadığı için olay büyüdü, yüzlerce insan öldü, cumhuriyet tarihinin en karanlık günleri yaşandı. Gerçekten bu millete yazık.
öğrenci ayaklanması değil amele sınıfının işçi sınıfının tabanın ayaklanması sen zenginsin tuzun kuru anlaşılan vardık varız var olacağız!
@@M-L1789 tamam kanka ne diyim?
Dönemin en şanslı insanı , bütün bir devlet içerisinde en büyük imkanlara sahip çocuğu… hayat işte bazısının yüzüne gülüyor…
Yahudileri dinleyen herkes böyle Suud ailesi de aynı batı da aynı...
Cok iyi bir devlet Adami. Cok iyi bir akademisyen.. cok iyi bir aristocrats…. Saygiyla…
Böyle siyasetçiler istiyoruz...
20:04
İyi bir insan, başarılı bir akademisyen ama siyaset yapacak biri değil
Sarı Zeybek?
Böyle erdemli, mevki makam hırsı olmayan insanlar bir daha gelir mi?
Bir de zirve de bırakmış o daha güzel.
Bilgisayara aktarirken oranlarda oynama olmus sanirim.
Böyle beyefendilerin değerini bilemedik. Erdoğan gibi hırsız lümpenlere kaldık.
Valla Silivri soğuktur 😂
Naifliğe bakarmısın 👍
Sizler hep ayileden dolayı var oldunuz
Aile mi görmek istiyorsunuz; Erdoğanlar'a, Erbakanlar'a, Albayraklar'a, Gökçekler'e, Yıldırımlar'a, Zarrab'ın beslediği babalı-oğullu 17-25 Aralıkçılara, devlete çöreklenen tarikat şeyhlerine falan bakın. Evdeki para kutularını topla topla diyenlere bakın. Yetmezse Osmanlı sülalesine bakın sayın ayileciler.
3 IQ.....
BABASI GİBİ HERİF VE PEŞİNE BİR ADAM.
GEBERIP GITDILER
Daha gittiler bile yazamıyor. Koyun...
itönü
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun