Eyyoo; what's up, bu videoda mobil oyun çöplüğünden, bu çöplüğün nasıl oluştuğundan bahsedeceğim. --------- İnstagram : / kartex07 Discord Sunucumuz: / discord ------- MOBİL OYUN ÇÖPLÜĞÜ
Aga riot games gibi vizyonu ONLİNE oyun firması yok adamlar %2 p2w ve 0 reklam ile en büyük online oyun firması (ubisoft oyunları offline oyun kategorisine giriyor.)
Bir oyun geliştirici olarak yazıyorum. Mobil oyunların böyle çöplüğe dönmesinin en büyük sebebi mobil platformlarda oyun yayınlamanın ücretsiz olması. Örneğin Playstore'da üye olurken bi kereliğine 25 dolar verip istediğiniz kadar oyun yayınlayabiliyorsunuz. Bu yüzden kaybedecekleri bir şey olmadığından yapımcıların asıl amacı kaliteli oyun yapmaktan ziyade mümkün olduğunca fazla oyun çıkarıp 2-3 reklam izletmek oluyor. Steam gibi platformlarda bunu önlemek için her oyun için hem 100 dolar ödemeniz hem de oyununuzun belli değerlendirmeleri geçmesi gerekiyor. Hele XBox, Playstation veya Nintendo'ya oyun yapıyorsanız firma ile karşılıklı NDA imzalayıp oyun konsept onayı almanız, geliştirici kiti parası yatırmanız, oyunun durumuyla ilgili materyaller yollamanız filan da gerekiyor. Mobil oyunların bu halde olması tamamen platformların buna izin vermesinden kaynaklı.
Ben de eski bir java oyunları oyuncusu olarak sana kesinlikle katılıyorum. Mobil oyunlar günümüzde bir çöplüğe bürünmüş durumda. Bu arada en sevdiğim gazoz limonlu Söğütlüçeşme
2012 ve 2016 yılları arası mobil oyunların en yılların olduğu zamanlardı para için değilde oyuncuyu mutlu etmek için yapılıyordu en azından. Gangster vegas , Asphalt 8 , shadow fight 2 , nova 3 , modern combat 5 , lonewolf tarzı oyunlar beni o yıllar için kendimi alıp götürüyordü. İşin üzücü kısmı ise bu oyunları en eski cihazlarda bile sabit 45 fps alıyorduk. Şimdiki cihazlarla birlikte daha kaliteli oyunları kaldırabilirken kimse artık eskisi gibi tp oyunları yapmıyor. Ah dostum o eski günleri özlüyorum. Gelecekten beklentim kalmayınca geçmişte vakit harcadığım oyunları şimdi tekrardan deneyim edecem ve şuan lonewolftayım. Hikayesi hala çok ağır geliyor. Bu arada lonewolfu çok az kişi biliyor şuddetle tavsiye ederim oynanış bakımından en iyi sniper oyunu derim hikayesinden bahsetmicem bile en azından türk dizilerinden iyi :D
Küçükken dan the mani bitirip hikayesine bayılmıştım.Öyle oyunları hiç yapmıyorlar artık. Son zamanlarda northgardin mobil portunu oynuyorum o güzel valla
Ben 2007 doğumlu olduğum için java oyunlarını deneyimleme fırsatım olmadı, fakat ilk çıkan mobil oyunlarını deneyimleme fırsatım oldu. Mobil oyun pazarında günümüzde portlanmış oyunlar dışında hiçbir güzel oyun yok. 2014 zamanları telefonumda Cut the Rope, Angry Birds, Asphalt, Fruit ninja vb. mobil için tasarlanmış oyunlar oynardım. Şimdi telefonuma baktığımda FNAF 1'in remastered versiyonu (FNAF serisinin ilk 7 ana oyunun konsol ve mobil portları daha güzel), Gta 3, VC, SA ve LCS'nin mobil portları, Papers Please'in Mobil portu, NFS MW 2012'nin mobil portu var. Yani artık mobil için tasarlanmış oyunlar çöplükten ibaret.
İyi oyunlar da var ama çok altta kalıyorlar. Minireview adlı bir uygulama var. Orada gerçekten hak eden oyunlar ayrıntılı puan verilmiş listeleri var. Ben çok güzel oyunları buradan buldum. Belki işinize yarar yazmak istedim😅 1)Gereksiz reklam var mı 2)Oynanışı güzel mi 3)Görünüşü güzel mi 4)Kontrolleri rahat mı diye puanlı.
Bu arada hala into the dead gibi güçlü serilerde çıkıyo mobile ve hala halfbrick gibi eskiden beri androidde iyi işler ortaya koyan firmalar da var ve rainbox six siegenin android portu geliyo(adı rainbow six mobile)(yine de reklamı yapılan ya da popülerlerde olan çoğu mobil oyun ve uygulamanın çöp olduğu bilinen bir gerçek örnek tiktok ya da şu gardenscape çakması ve sahte reklamı olan oyunlar)
@@coconutgun325 var google play ve app store'da çıktı fakat fiyatını hak etmiyor (play store'da 90, app store'da 150 lira. Oyun steam'de ise 18 lira XO )
Aralarında hala arada sırada oynadığım oyunlarında bulunduğu liste: Hungry Shark Evolution, Shadow Fight 2, Dan The Man, Earn to die serisi, Death Worm, Crash of Cars, Smashy Road serisi, NOVA 3 (play store dan kalkalı baya oldu) Jetpack Joyride, Drive Ahead, Vector ve Eyes
Zevkini sevdim özellikle earn to die serisini çok severdim hele oyunun cutsense'lerindeki "I need a car ... Any car" cümlesi her duyduğumda hoşuma giderdi halada öyle
Olamaz 3.sınıftaki halim yorum yazmış BANA BAK BİR KAÇ AY SONRA O TELEFONU GARANTİYE GÖTÜRYOSUNUZ AMA CLASH OF CLANS HESABINI BAĞLADIĞIN Google HESABI SİLİNİYOR VE SENDE ŞİFRESİNİ BİLMİYORSUN AYLARCA OYNADIĞIN İLK ONLİNE OYUN HESABIN YOK OLUYOR LÜTFEN 16 YAŞIMA GELDİM HALA O HESABIN HASRETİ İLE YANIP TUTUŞUYORUM BU ARADA SÜREKLİ BELEDİYE YÜKSELTİYON YA BOŞUNA YÜKSELTME DİĞER SAVUNMA BİNALARINI YÜKSELT BİDE 2.KIŞLALAR SİLİNİYOR ONUN İÇİN ONLARLA FAZLA UĞRAŞMA BOŞ YANİ
Knk angry birds star wars veya epic gibi yada lego star wars complete saga gibi hakikaten güzel oyunlar da var(evet ab epic ve ab star wars artık yok ama apk var ve evet ben bir sw fanıyım)
Mobil standartlarının çok üstünde olan Dentures and Deamons 1 ve 2 yi önerebilirim. Eğer zamanında The Last Door'u oynayıp sevdiyseniz benzer bir tad alabilirsiniz.
Ne yazık ki Çin piyasasındaki oyunların yarısı bile globalde yayınlanmıyor. Çin piyasası gerçekten mükemmel oyunlarla dolu ancak insanların birçoğu onlardan habersiz ve ülkemiz oyuncuları mağaza olarak sadece Play store veya App Store gibi saçma yerlerden oyun indiriyor. Pubg Mobile ile tanıdığımız Tencent Games'in bile onlarca kaliteli oyunu sadece Çin için yayınlanıyor.
Minireview adlı bir uygulama var. Orada gerçekten hak eden oyunlar ayrıntılı puan verilmiş listeleri var. Ben çok güzel oyunları buradan buldum. 1)Gereksiz reklam var mı 2)Oynanışı güzel mi 3)Görünüşü güzel mi 4)Kontrolleri rahat mı diye puanlı.
Zamanında saatlerimi gömdüğüm Soul Knight isimli bi oyun vardı mobilde hatta hala var ve gerçekten çok sarıyordu bazılarınızın bileceği Enter the Gungeona benzeyen bi yapısı olan bi oyun ve zamanında oynamamış herkesin bir göz atmasını tavsiye ederim
@@emekcelik1384onda da internet lazım ve malum internet fiyatları çok diye ucuz tarife + modem ile idare ediyorum ben.O yüzden SF 3 bence kötü hem 2 kadar iyi bile değil hikâyesi falan da yok
1:28 Vampires fall orgins tavsiye ederim rpg tarzı ve uzun bir hikayeye sahip ve seni sıkmıyor sıra tabanlı dövüş mekanikleri var ama çok sardı bence sevebilirsin
Oynadığım son mobil oyun Minecraft. Onu da kastığından sildim ve şu an telefonumda oyun yok. Zaman geçirmek için de Sony Sketch'te(Google Play'de yok artık) bir şeyler karalıyorum/tasarlıyorum.
tamam sana kaliteli oyun önereceğim clash royale roblox pubg tft(kişiden kişiye değişir bence kaliteli) wild rift wolvesville(vampir köylünün gelişmiş hali)
Ya da ücretli oyunlar al reklam yok pay to win'e ben denk gelmedim geneli de iyi mesela ben Stardew Valley, GTA VC ve Rush Rally 3 aldım mis gibi GTA'da kaos yaratıp ve sokak yarışı yapıyorum. Rush Rally'de al GC8'i McRea taklidi yap. Stardew Valley'de müzik kutusu bile yeter.
@@ozgurmehmet4258 furry survival pixel Z oldukça güzel bi oyun ama lanet olası yapımcılar oyunu terk etmiş oyunu dilersen save dosyam tamamen yok oluyor ve yeni içerik eklemek yerine aynı silahın farklı bı lv lini koymuşlar bu yüzden sıkıcılasabiliyir ve aynı bölümleri farklı zorluklarda yapmak zorundasın buda sıkıntı ama hiçbir zorluğu yapmadan da hikayeyi oynayabiliuosun ve hikayesi gerçekten güzel sadece yapımcılar oyunu terk etmiş
İlk başta kendine özgü bir mekaniği bulunan bir mobil oyun bulamazsın demiştin ya, cevabını veriyorum: pixel gun 3d ve ayrıca bu mobil oyun 2024 Mart ayında Steam e geldi.🎉
Zamanında Rangers Of Oblivion diye bir oyun vardı monster hunterin tıpa tıp aynısıydı 10 dan farklı silah bir sürü büyük boss ve parçalarını kesmek falan.Benim nirvanam o oyundu
Dentures and Demons 1 ve 2 ücretsiz iki mobil oyun. Oyunlarda bol bol kara mizah, kinaye ve küfür var. Oyundaki bulmacalar biraz zor ama onun dışında tekrar tekrar oynadığım oyunlardır öneririm.
Clash of Clans 10 yıldır işsiz gibi oynadığım oynarken keyif aldığım oyun o kadar bi aktif kitlesi olamasada üst tabaka oyunu bitirmiş kitleden oynayan insanlar genellikle hatta tamamen 20 yaşın üstünde oluyor en azından oynanabilir mobil oyun sınıfında. Clash Royal oynamıyorum ama onunda gömdüğün kadar küçük bir kitleye hitap etmediğini biliyorum
clash royale mobile göre oynanabilir güzel bi oyunda clash of clans nasıl zevk veriyor anlamıyorum oyun oyun değilki inşa ediyon süreyi bekliyon klan savaşı yapıyon inşa ediyon süreyi bekliyon ee nereye kadar
Şu anda bu çöplükte bile oynanacak oyun bulabilirsiniz gladihoppers: az reklamli eğlenceli bir oyun, shadow fight 2: bu devirde oynayan pek olmasada en kaliteli olanlardan biri , soul knight : oyun okadar çeşitli şekilde oynanabilir ki üzerine hala yeni guncellemeler alıyor.
Güzel mobil oyun arıyorsanız 4 tane biliyorum. Magic Rampage: Hikayeli ve 2D çizimleri nostaljik kaliteli bir oyun. Stick War Legacy: Çocukluğumuzun strateji oyunu Terraria: Paralı fakat kesinlikle değer, boss fıghtları ve içindeki çeşitli ıtemlerle mınecraft'ın daha detaylı hali gibi. Coromon: Mobil sürümü daha demo aşamasında fakat hikayeli ve Pokemon tarzıyla çok güzel vakit geçirebileceğiniz bir oyun. NOT: APK'ları var isteyen indirebilir.
fraktal space, dentures and demons 1 ve 2, moth lake, desire, cube escape serisi sağlam ve güzel mobil oyunlardır bence. Mobil oyun denilince bunların değil de senin videoda örenklerini verdiğin oyunların gelmesi çok üzücü. Keşke bu sektör bu kadar düşmeseydi.
yanlız clash royale bir strateji oyunu ve yaşı küçük olanlar en fazla iksir gerektiren kartlerla deste yapıp sürekli kaybeder sonra ya hırs yapıp daha fazla oynar yada sinirlenip oyunu siler ama tek sıkıntı oyuna 500 lira yatırıp tüm kartlarını kolayca 15 level (max level) yapabilmemiz :(
1:21 Sonic the hedgehog her karakterin. Farklı özellikleri var mesela knuckle havada süzülebilir tails çift kuyruğuyla uçup yetişilemeyen yerlere yetişebilir ve Sonic zaten hızlı bilionuz :D mobil oyunundan bahsediyorum bölüm dizaynları aynı olsada oynanış açısından hepsi alternatif yollara sahipler özellikle knucklesın hikayesi daha da farklı
Aslında Soul Knight oynanabilirliği güzel bir oyun. Uzun bir sürenin ardından Chilly Room, Online modunu ekledi ve Anime severlerin ilgisini çekebilecek pek çok ikonik silahı barındırması ile birlikte popüleritesini arttırabilir.
Abi şu verileri sunduğun ekran var ya mesela candy crush veya lol ne kadar kazandi gibi onu 1 saniye tutma çok o 1 salise tut belki birisi merak etmiştir veya seni daha iyi anlamak için okumak ister falan okuyamasın alabildiğine hızla yok et o veriyi ekrandan okunursa çok büyük risk oluşturur çünkü
Mobil oyunların bilgisayar oyunları ile yarışamamasının önemli sebeplerinden bence sistem farkıdır telefonlar bilgisayarlara nazaran çok dahaa düşük sistemlere sahip(doğal olarak) Yani güzel grafiklere sahip bi oyun yapamazsın ama yaratıcı mekenikleri olan oyunlar yapabilirsin ama Bu oyunlarda ya çok pahalı yada az kazanıyor bunun gibi çok oyun var Ama onlsrıda genelde bilgisiysr oyunu geliştiren yapımcılar can sıkıntısından yapıyor
Aslinda bazi popüler olmayan görsel roman tarzındaki oyunlar gayet guzel oluyor ve sarıyor ornek olarak ise dentures and demons, bears resto(apk yüklemeye değer.) 7days benim açımdan en iyi mobil oyunlardan biri
bazı konularda doğrusun mesela brawl stars gerçekten çocukların çok oynadığı bir oyun birkaç sene öncesine kadar para bile yatırıyordum ama artık sadece vakit öldürmek için giriyorum ama clash royale laf etme(öldürürüm bak hee) cidden yutuba girersen her yaştan clash royale tuyubırı var seviliyosun🥰😛
1:21 sen yap Ciddiyim seni ve videolarını seviyorum yani linç değil, kendini geliştirerek yapmaya çalış Kolay değil aşırı zor biliyorum ama sonuçta animasyonda iyisin kendini biraz daha geliştirsen mükemmel bir oyun yapabilirsin
oyun reklamlarından nefret etmeyen yoktur
Nasıl para kazansınlar
@@damaamad6167supercell oyunlarında reklam yok ;)
net npc
@@axolotl178p2w var o yetiyo
Aga riot games gibi vizyonu ONLİNE oyun firması yok adamlar %2 p2w ve 0 reklam ile en büyük online oyun firması (ubisoft oyunları offline oyun kategorisine giriyor.)
Bir oyun geliştirici olarak yazıyorum. Mobil oyunların böyle çöplüğe dönmesinin en büyük sebebi mobil platformlarda oyun yayınlamanın ücretsiz olması. Örneğin Playstore'da üye olurken bi kereliğine 25 dolar verip istediğiniz kadar oyun yayınlayabiliyorsunuz. Bu yüzden kaybedecekleri bir şey olmadığından yapımcıların asıl amacı kaliteli oyun yapmaktan ziyade mümkün olduğunca fazla oyun çıkarıp 2-3 reklam izletmek oluyor. Steam gibi platformlarda bunu önlemek için her oyun için hem 100 dolar ödemeniz hem de oyununuzun belli değerlendirmeleri geçmesi gerekiyor. Hele XBox, Playstation veya Nintendo'ya oyun yapıyorsanız firma ile karşılıklı NDA imzalayıp oyun konsept onayı almanız, geliştirici kiti parası yatırmanız, oyunun durumuyla ilgili materyaller yollamanız filan da gerekiyor. Mobil oyunların bu halde olması tamamen platformların buna izin vermesinden kaynaklı.
Hiç oyun yaptın mı ?
@OmarMammadov064adamın sorusunu cevaplasaydın keşke
Adam öyle bir yazmışki herkes oyun geliştiricisi olduğuna emin oldu
@@Rexsussy Yo bu yarım cevap anlamama yeter ( Cevap: hayır yapmadı )
Pc de oyun yayınlamak steam den yayınlamak değil kendi sitemizden oyun yayınlamak paralımı
Bazı mobil oyuncular mobil oyunları sevdiğinden değil bilgisayar alcak paraları olmadığından mobil oyunlar oynar😢
8 yıl
Reklamlarda Eğlemceli Gözüken Oyunları İndirmeye Çalıştığımda
3 Saniyede Bir Çıkan Reklamı Görünce Ben;
0:47 abi kantinde satılan karpuzlu çilekli
Ben de eski bir java oyunları oyuncusu olarak sana kesinlikle katılıyorum. Mobil oyunlar günümüzde bir çöplüğe bürünmüş durumda. Bu arada en sevdiğim gazoz limonlu Söğütlüçeşme
J2me bounce tales
@@Inbredboi en çok oynadığım oyunlar arasında
@@wolfho roblox eskimi merak ettim
@@MatikKro roblox 2006 yılında çıkmış bir oyundur
@@Doriqq07roblox oyundan çok web sitesi gibi
Eski mobil oyunlara bakınca "oyun" derdim şimdi bakınca para tuzağından başka bişey göremiyorum
Mobilde gerçekten 'oyun' olan son oyunlardan biride pascal's wager dır. Tavsiye ederim
@@Melihkoctas tavsiye için sağol bakarım
@@Musti.Amp1903 rica ederim
Eski çıkan oyunlarda p2w di Gameloft vardı en iyi oyunlar yapan 2010 2016 kadar 2010 yıllarında bile p2w oyun yapıyordu
@@Gtafan8550 evet gameloft eski efsane oyunları kaldırdı üstüne yıllardır oyun yok
2012 ve 2016 yılları arası mobil oyunların en yılların olduğu zamanlardı para için değilde oyuncuyu mutlu etmek için yapılıyordu en azından. Gangster vegas , Asphalt 8 , shadow fight 2 , nova 3 , modern combat 5 , lonewolf tarzı oyunlar beni o yıllar için kendimi alıp götürüyordü. İşin üzücü kısmı ise bu oyunları en eski cihazlarda bile sabit 45 fps alıyorduk. Şimdiki cihazlarla birlikte daha kaliteli oyunları kaldırabilirken kimse artık eskisi gibi tp oyunları yapmıyor. Ah dostum o eski günleri özlüyorum. Gelecekten beklentim kalmayınca geçmişte vakit harcadığım oyunları şimdi tekrardan deneyim edecem ve şuan lonewolftayım. Hikayesi hala çok ağır geliyor. Bu arada lonewolfu çok az kişi biliyor şuddetle tavsiye ederim oynanış bakımından en iyi sniper oyunu derim hikayesinden bahsetmicem bile en azından türk dizilerinden iyi :D
Deniycem
lone wolfu bitirdim siera 7 de güzel
@sn.k7811aradığınız oyunun ismi Forgotten warrior olabilir. Samsung e250de oynardım prensesi kurtarmak için bir karakteri yönetiyorduk.
@@Nanno398 bende bitirdim ama devamı yokmu?? (Ben bulamadım)
@sn.k7811ulan anamın tuşlu telefonunda ne oynardım, tek bir hata yapıp düştüğümde sinirden telefona tükürür ağlardım:D
Küçükken dan the mani bitirip hikayesine bayılmıştım.Öyle oyunları hiç yapmıyorlar artık. Son zamanlarda northgardin mobil portunu oynuyorum o güzel valla
Şuan bendede dan the Man yüklü
2 yaşındayken 😢😢😢😢 (13 yaşındayım) LoL indirmeye veya oynamaya çalıçma😅😅😅
Hayir bizlerin de bi sıkıntısı var sadece kaliteli oyunlar oynamak istiyoruz...
NFS. CARX STREET CALL OF DUTY WARZONE
bunlar kaliteli yapımcıların kaliteli oyunları.
@@TRABZON_FANATİĞİ_6160 Cihazı iyi olmayan çok elemenlar var kardeşim
O zaman büyümekten kaynaklanıyor
Ben 2007 doğumlu olduğum için java oyunlarını deneyimleme fırsatım olmadı, fakat ilk çıkan mobil oyunlarını deneyimleme fırsatım oldu. Mobil oyun pazarında günümüzde portlanmış oyunlar dışında hiçbir güzel oyun yok. 2014 zamanları telefonumda Cut the Rope, Angry Birds, Asphalt, Fruit ninja vb. mobil için tasarlanmış oyunlar oynardım. Şimdi telefonuma baktığımda FNAF 1'in remastered versiyonu (FNAF serisinin ilk 7 ana oyunun konsol ve mobil portları daha güzel), Gta 3, VC, SA ve LCS'nin mobil portları, Papers Please'in Mobil portu, NFS MW 2012'nin mobil portu var. Yani artık mobil için tasarlanmış oyunlar çöplükten ibaret.
İyi oyunlar da var ama çok altta kalıyorlar.
Minireview adlı bir uygulama var. Orada gerçekten hak eden oyunlar ayrıntılı puan verilmiş listeleri var. Ben çok güzel oyunları buradan buldum. Belki işinize yarar yazmak istedim😅
1)Gereksiz reklam var mı
2)Oynanışı güzel mi
3)Görünüşü güzel mi
4)Kontrolleri rahat mı
diye puanlı.
Kardeşim “dentures and demons” oynamalısın mobil oyunlar arasında bir mücevher
PAPERS PLEASE MOBİL PORTMU?
Bu arada hala into the dead gibi güçlü serilerde çıkıyo mobile ve hala halfbrick gibi eskiden beri androidde iyi işler ortaya koyan firmalar da var ve rainbox six siegenin android portu geliyo(adı rainbow six mobile)(yine de reklamı yapılan ya da popülerlerde olan çoğu mobil oyun ve uygulamanın çöp olduğu bilinen bir gerçek örnek tiktok ya da şu gardenscape çakması ve sahte reklamı olan oyunlar)
@@coconutgun325 var google play ve app store'da çıktı fakat fiyatını hak etmiyor (play store'da 90, app store'da 150 lira. Oyun steam'de ise 18 lira XO )
Gelecekten umut kalmayınca geçmişe Özlem artar
Aralarında hala arada sırada oynadığım oyunlarında bulunduğu liste: Hungry Shark Evolution, Shadow Fight 2, Dan The Man, Earn to die serisi, Death Worm, Crash of Cars, Smashy Road serisi, NOVA 3 (play store dan kalkalı baya oldu) Jetpack Joyride, Drive Ahead, Vector ve Eyes
Gameloft eski oyunları çok iyiydi
Zevkini sevdim özellikle earn to die serisini çok severdim hele oyunun cutsense'lerindeki "I need a car ... Any car" cümlesi her duyduğumda hoşuma giderdi halada öyle
Olamaz 3.sınıftaki halim yorum yazmış
BANA BAK BİR KAÇ AY SONRA O TELEFONU GARANTİYE GÖTÜRYOSUNUZ AMA CLASH OF CLANS HESABINI BAĞLADIĞIN Google HESABI SİLİNİYOR VE SENDE ŞİFRESİNİ BİLMİYORSUN AYLARCA OYNADIĞIN İLK ONLİNE OYUN HESABIN YOK OLUYOR LÜTFEN 16 YAŞIMA GELDİM HALA O HESABIN HASRETİ İLE YANIP TUTUŞUYORUM BU ARADA SÜREKLİ BELEDİYE YÜKSELTİYON YA BOŞUNA YÜKSELTME DİĞER SAVUNMA BİNALARINI YÜKSELT BİDE 2.KIŞLALAR SİLİNİYOR ONUN İÇİN ONLARLA FAZLA UĞRAŞMA BOŞ YANİ
@@yakub31 benim de gittiydi hesap cihazı kırdımda
Knk angry birds star wars veya epic gibi yada lego star wars complete saga gibi hakikaten güzel oyunlar da var(evet ab epic ve ab star wars artık yok ama apk var ve evet ben bir sw fanıyım)
Boşuna dememişler trendler yaratıcılığı öldürür diye
3:30 da kopyalayın dediğin anda kopyacı ninja kakashi koyman güzen ayrıntı :)
2:39 koltuk fiyatlarına gelen zamlardan sonra ben
5:35 hayatımda bu kadar güzel bir lol özeti duymamıştım
2012'li yıllarda daha iyiydi aslında. özellikle gameloft baya hırpalıyordu kendini düzgün yapımlar için.
Asphalt 8 zamanları çok iyiydi ya
Abi Fancade de iyi orda kendi oyununu yapıp paylaşabiliyorsun baya iyi onunda bir videosunu çekebilirmisin
Mobil standartlarının çok üstünde olan Dentures and Deamons 1 ve 2 yi önerebilirim. Eğer zamanında The Last Door'u oynayıp sevdiyseniz benzer bir tad alabilirsiniz.
Nasıl buldum da oynadım bilmiyorum ama mobilde yakın zamanda çıkım yapmış ve takdiri hak eden nadir oyunlardan. Özellikle böyle bir sektör varken
Ben oynadım iyi bir oyun değil
evet dentures and demons çok iyi
Aynı yapımcının Moth Lake adlı bir oyunu daha bulunuyor ona da bakmanızı tavsiye ederim.
@@sensensindir4553 evet o oyunda çok güzel
Mobilde yapılabilecek en mantıklı iş bir emulator kurup konsol oyunlarını oynamak hem bilgisayarı olmayan insanlar içinde güzel bir alternatif.
Abi o soda
satranç oynamak da olabilir (cidden sarıyor)
@@enkagsatranç kral oyun aga ama yinede arada bi güzel MOBİL oyun oynamak da ister insan
Ne yazık ki Çin piyasasındaki oyunların yarısı bile globalde yayınlanmıyor. Çin piyasası gerçekten mükemmel oyunlarla dolu ancak insanların birçoğu onlardan habersiz ve ülkemiz oyuncuları mağaza olarak sadece Play store veya App Store gibi saçma yerlerden oyun indiriyor. Pubg Mobile ile tanıdığımız Tencent Games'in bile onlarca kaliteli oyunu sadece Çin için yayınlanıyor.
Taptap tan indirilebiliyor mu çin oyunları
@@Taheynn nasıl yapıldığını biliyor musunuz
@@Taheynnönerebileceğin yabancı forumları varmı?
Minireview adlı bir uygulama var. Orada gerçekten hak eden oyunlar ayrıntılı puan verilmiş listeleri var. Ben çok güzel oyunları buradan buldum.
1)Gereksiz reklam var mı
2)Oynanışı güzel mi
3)Görünüşü güzel mi
4)Kontrolleri rahat mı
diye puanlı.
@@windums560teşekkürler
Gerçekten katılıyorum mobil oyun sektörü çöp durumuna düşmüş
Allah raziolsun sen sayenden bütun mobil oyunlar silindim teşurkurler
Sırf reklam yok diye supercell oyunları oynuyorum bs cr falan :D
Wild rift adamdır
reis kaç kupasın
Zamanında saatlerimi gömdüğüm Soul Knight isimli bi oyun vardı mobilde hatta hala var ve gerçekten çok sarıyordu bazılarınızın bileceği Enter the Gungeona benzeyen bi yapısı olan bi oyun ve zamanında oynamamış herkesin bir göz atmasını tavsiye ederim
Keske bide tr dublaj olsa
20 minhtes till down u önerebilirim
minutes
P2w oyun oynanırmı şuan
Ben zaten oynuyom
Biliyorum kimse sormadı
1:07 bu oyunları bende oynuyorum ve cidden dediğin şeye katılıyorum
01:22 nameless cat'i henüzbitirmedim ama çok özgün ve hoş bir mobil oyuna benziyor.
oyunu kopyalayın kısmında "HATAKE KAKASHİyi" koymana bayıldım puıaıfbaş
şuanda 'bence' hem hikayeli hem reklamsız hem özgün hemde 10 dakikalık otobüs yolculuğunda oynanabilecek oyun serisi shadow fight serisidir
Shadow fightda reklam var hemde enerji sistemi var çöp etmişler oyunu
@@antixpeeland3751 oyun satıldi baska firmaya
@@antixpeeland3751 3. Serisini oynuyorum reklam çok az ve enerji mantığı yok
@@emekcelik1384onda da internet lazım ve malum internet fiyatları çok diye ucuz tarife + modem ile idare ediyorum ben.O yüzden SF 3 bence kötü hem 2 kadar iyi bile değil hikâyesi falan da yok
ninja arashi deneyin
1:28 Vampires fall orgins tavsiye ederim rpg tarzı ve uzun bir hikayeye sahip ve seni sıkmıyor sıra tabanlı dövüş mekanikleri var ama çok sardı bence sevebilirsin
Mükemmel bir oyundu ona benzer bir oyun daha vardı da adını unuttum güzel oluyor dark medieval fantasyler
Öylesine indirmiş son derece beğenmiştim o oyunu.Mobildeki son derece güzel oyunlardan
Oynadığım son mobil oyun Minecraft. Onu da kastığından sildim ve şu an telefonumda oyun yok. Zaman geçirmek için de Sony Sketch'te(Google Play'de yok artık) bir şeyler karalıyorum/tasarlıyorum.
Reklamlarla ilgili bölümde reklam çıkması😅
1:12 işte beni anlayan biri
8:01 Derdimiz Bilgisayarımızın Olmaması Ve Mecbur Kalmamız
Saçma salak casual oyunlar oynamak yerine Brawl Stars Pubg falan oynayın en azından
Brawl Stars
CİDDİ OLAMAZSIN
@@_Aliyy sadece örnekti çöp oynamak yerine oynanabilecek alternatiflerde çok bende çok uzun süre mobile mahkum kaldım
@@arefsxltyBrawl Stars'ı alternatif olarak görmemiz gerçekten durumun ne kadar kötü olduğunu gösteriyor.
tamam sana kaliteli oyun önereceğim clash royale roblox pubg tft(kişiden kişiye değişir bence kaliteli) wild rift wolvesville(vampir köylünün gelişmiş hali)
Artık telefondan bıktım adam akıllı oyun yok eski oyunları oynayıp duruyorum
Düzenleme:ilk'im la
Düzenleme2: Avşar en iyi gazoz olabilir
Clash royal
Ya da ücretli oyunlar al reklam yok pay to win'e ben denk gelmedim geneli de iyi mesela ben Stardew Valley, GTA VC ve Rush Rally 3 aldım mis gibi GTA'da kaos yaratıp ve sokak yarışı yapıyorum.
Rush Rally'de al GC8'i McRea taklidi yap.
Stardew Valley'de müzik kutusu bile yeter.
@@ozgurmehmet4258 furry survival pixel Z oldukça güzel bi oyun ama lanet olası yapımcılar oyunu terk etmiş oyunu dilersen save dosyam tamamen yok oluyor ve yeni içerik eklemek yerine aynı silahın farklı bı lv lini koymuşlar bu yüzden sıkıcılasabiliyir ve aynı bölümleri farklı zorluklarda yapmak zorundasın buda sıkıntı ama hiçbir zorluğu yapmadan da hikayeyi oynayabiliuosun ve hikayesi gerçekten güzel sadece yapımcılar oyunu terk etmiş
@@KoRay.1 oyunu bitirdim 2 yılda hemde yeni şeyler geldi ama oynamıyorum
Mortal Kombat
Mobil Oyunları oynamak için can atmıyoruz zaten imkan yok pc yok napalım.Babamız almıyo
İnşallah bir hayallerindeki pc ye kavuşursun kanka
Abi seni enson 1.5 yıl önce felan izlemiştim sesin acaip deişmiş ve bu videoda %100 haklısın
İlk başta kendine özgü bir mekaniği bulunan bir mobil oyun bulamazsın demiştin ya, cevabını veriyorum: pixel gun 3d ve ayrıca bu mobil oyun 2024 Mart ayında Steam e geldi.🎉
2:06 "Bilgisayarı olmayan veletler"
Kalbim acıyor arkadaşlar.
Benimde bir bilgisayarım yok 14 yaşındayım nerdeyse 15e geçcem
@@Mertxce 18 yaşımdayım hiç bilgisayarım olmadı
@dorukbaris0013 Bu sizin sorununuz değil devletin sorunu hepiniz bilgiseyar sahibi olması dileğiyle 😥
@@birusk haklısın sağol teşekkürler
Zamanında Rangers Of Oblivion diye bir oyun vardı monster hunterin tıpa tıp aynısıydı 10 dan farklı silah bir sürü büyük boss ve parçalarını kesmek falan.Benim nirvanam o oyundu
Çok kasılmıştım o oyunda ben
@@Cepni1650 bende de 2100 savaş gücü vardı elektrik ile gaddar buff kombinasyonu yapmıştım çift kılıç ile girmediğim kesmediğim yer yoktu
Harbi ya asiri kasildiydim gunde 6 7 saat oynuyordum kaldirildi asya ozel diye biliyorum suan sadece
@@Rud7 çin sv
Dentures and Demons 1 ve 2 ücretsiz iki mobil oyun. Oyunlarda bol bol kara mizah, kinaye ve küfür var. Oyundaki bulmacalar biraz zor ama onun dışında tekrar tekrar oynadığım oyunlardır öneririm.
O oyunlar bu mobil oyun çöplüğünün nadide eserlerindendir.
Aynı türde daha iyi oyunlar oynadım
@@Gtafan8550 örnek verir misin uzun zamandır böyle oyunlar arıyorum ama bulamıyorum.
1:22 benim var... SOUL KNIGHT
Oyun belej internetsiz bir sürü karakter var ve ONLINE MODU da var ama oyunun değeri bilinmedi😢
Battle Royale Tarzı Oyunlarda Fazlı rağbet gördü ve görüyorda.
Clash of Clans 10 yıldır işsiz gibi oynadığım oynarken keyif aldığım oyun o kadar bi aktif kitlesi olamasada üst tabaka oyunu bitirmiş kitleden oynayan insanlar genellikle hatta tamamen 20 yaşın üstünde oluyor en azından oynanabilir mobil oyun sınıfında. Clash Royal oynamıyorum ama onunda gömdüğün kadar küçük bir kitleye hitap etmediğini biliyorum
Doğru Clash Royale zaten üst kupalarda hayvan gibi strateji gerektiriyor oynayan küçük yaşlı kardeşler genelde biryerde takılıp oyunu siliyor
Bu kanalın sahibi ve ben clash royal bağımlısıyız oyunları çoook acayip bağımlılık yapıyor bu yüzden kapak fotoğrafına ekledim
@@birusk anladım sağol 🙏🏼
Clash of clans kitlesi de küçük çocuklar ile dolu şuan oynanacak bir oyun değil global sohbet kalktı offline oyun oynuyorsun sanki
clash royale mobile göre oynanabilir güzel bi oyunda clash of clans nasıl zevk veriyor anlamıyorum oyun oyun değilki inşa ediyon süreyi bekliyon klan savaşı yapıyon inşa ediyon süreyi bekliyon ee nereye kadar
Şu anda bu çöplükte bile oynanacak oyun bulabilirsiniz gladihoppers: az reklamli eğlenceli bir oyun, shadow fight 2: bu devirde oynayan pek olmasada en kaliteli olanlardan biri , soul knight : oyun okadar çeşitli şekilde oynanabilir ki üzerine hala yeni guncellemeler alıyor.
Kartel video attı bildirimi geldikten sonra gelen mutluluk hissi ❤❤
O kim kanka
@@dragonlive1490Meksika uy*şturucu karteli
@H.Y.G.O Yoo kartex değil gaytex
Java oyunları ile büyümüş bir birey. Abone oldum👍
1:20 sırf bu yüzden yıllardır criminal case de takılı kaldım ve bırakmayı reddediyorum
Güzel mobil oyun arıyorsanız 4 tane biliyorum. Magic Rampage: Hikayeli ve 2D çizimleri nostaljik kaliteli bir oyun. Stick War Legacy: Çocukluğumuzun strateji oyunu
Terraria: Paralı fakat kesinlikle değer, boss fıghtları ve içindeki çeşitli ıtemlerle mınecraft'ın daha detaylı hali gibi. Coromon: Mobil sürümü daha demo aşamasında fakat hikayeli ve Pokemon tarzıyla çok güzel vakit geçirebileceğiniz bir oyun.
NOT: APK'ları var isteyen indirebilir.
GÜZEL MOBİL OYUNLAR WARZONE MOBİLE RAINBOW SIX MOBILE ARENA BREAKOUT FORTNITE
Terraria pc'de daha iyi bence
@@justice.7632mobildede iyi
soul knight
@@KeLtoş-MüCo21 Aynen katılıyorum
1:06 ne diyon layn şen😡
Aykadaslar bu bı şavaşdıy kimse bizim byaystayşımıza laf edemez
Şu video neden keşfetimi salmıyor
0:18☠☠☠
5:37 sansürün çok iyi abi😂😂😂
1:45 macbook kullanıcısıyım bilgisayar yapsa yapar ama oyun yüklenmiyor bi app storedan asphalt 8 ile 9 indirdim onlarla yetiniyom
Ne zaman doğru düzgün hikayeli,FPS, dövüş oyunları gorecez merak ediyorum
Dead effect 2 oyna derim
Mobilde 4-5 sene evvele kadar p2w olmayan şuan dibine kadar inen bir oyun vardı.
Adı : LDoE (Last Day on Earth)
oha ldoe'nin varlığından haberdar birilerimi varmış :o
O oyun harikaydı aga ya keşke düzgün yönetselerdi
fraktal space, dentures and demons 1 ve 2, moth lake, desire, cube escape serisi sağlam ve güzel mobil oyunlardır bence. Mobil oyun denilince bunların değil de senin videoda örenklerini verdiğin oyunların gelmesi çok üzücü. Keşke bu sektör bu kadar düşmeseydi.
Mobil oyun reklamları :
Amacımız :siyah duvara dokunmak
Reklamda olan : oyuncu 1 nanomatre olan beyaz noktaya dokunur
Agaaa art of war efsaneydi xd
4:05 çocukluğum Minecraft la geçti ama clash of clansdaki barbarın hakkının yenmemesi lazım.(opsiyonel.)
Videonun 4:10 dakikasında neden ekran titriyor?
Knk o dk'da ne olduğunu hatırlamıyorum, açıp bakmaya da üşeniyorum, bence bişi titremiyor, atma
o saniyede gameplayi oynayan herif hasar yada zehir alıyo
Çok iyi oyunlar kaldırabilecek mobil cihazlar olmasına rağmen oyunların bu şekilde olması üzücü :/
yanlız clash royale bir strateji oyunu ve yaşı küçük olanlar en fazla iksir gerektiren kartlerla deste yapıp sürekli kaybeder sonra ya hırs yapıp daha fazla oynar yada sinirlenip oyunu siler ama tek sıkıntı oyuna 500 lira yatırıp tüm kartlarını kolayca 15 level (max level) yapabilmemiz :(
1:21 Sonic the hedgehog her karakterin. Farklı özellikleri var mesela knuckle havada süzülebilir tails çift kuyruğuyla uçup yetişilemeyen yerlere yetişebilir ve Sonic zaten hızlı bilionuz :D mobil oyunundan bahsediyorum bölüm dizaynları aynı olsada oynanış açısından hepsi alternatif yollara sahipler özellikle knucklesın hikayesi daha da farklı
05:55 burdaki oyunun adi nedir
Aslında Soul Knight oynanabilirliği güzel bir oyun. Uzun bir sürenin ardından Chilly Room, Online modunu ekledi ve Anime severlerin ilgisini çekebilecek pek çok ikonik silahı barındırması ile birlikte popüleritesini arttırabilir.
bencede
Hiç oynadınız mı bilmiyorum ama oddmar isimli bir oyun var ve ben oynadığımda eğlenmiştim grafikleri vs. aşırı tatlı denemenizi öneririm
Ama devamı paralı
@@FeLoR_CR maalesef işte orda apk indirmek gerekiyor oynamak için
Eskiden sadece dünya süper lig yada dls oynardım 😢
Allah herkesi trendyol reklamlarından korusun amin
Unturned adlı PC oyununun mobile gelmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Supercell en iyi Oyunları üretti
clash of clansh çoğunluğu velet değil ayrıca harika
Ve ona görə emulator isdifadə ədirəm.
Not: əməyinə sağlığ👍
Abi şu verileri sunduğun ekran var ya mesela candy crush veya lol ne kadar kazandi gibi onu 1 saniye tutma çok o 1 salise tut belki birisi merak etmiştir veya seni daha iyi anlamak için okumak ister falan okuyamasın alabildiğine hızla yok et o veriyi ekrandan okunursa çok büyük risk oluşturur çünkü
Mobil oyunların bilgisayar oyunları ile yarışamamasının önemli sebeplerinden bence sistem farkıdır telefonlar bilgisayarlara nazaran çok dahaa düşük sistemlere sahip(doğal olarak)
Yani güzel grafiklere sahip bi oyun yapamazsın ama yaratıcı mekenikleri olan oyunlar yapabilirsin ama Bu oyunlarda ya çok pahalı yada az kazanıyor bunun gibi çok oyun var
Ama onlsrıda genelde bilgisiysr oyunu geliştiren yapımcılar can sıkıntısından yapıyor
Videonun kapak fotosu ndaki eski clash royale logosu😢
Her kezin bilgisayarı yok... mecbur telefondan oyun oynuyoruz
şuan ark oyuncuyusuyum fakat royele s
daha fazla eğlendiyo beni meta deste filan filan supercel oyunlar brawl stars dışıda müq
Aslinda bazi popüler olmayan görsel roman tarzındaki oyunlar gayet guzel oluyor ve sarıyor ornek olarak ise dentures and demons, bears resto(apk yüklemeye değer.) 7days benim açımdan en iyi mobil oyunlardan biri
outro neden bu kadar güzel:)
Valla güzel detaylı reklamsız 3d mobil savaş oyunları var ancak haklısın hiçbiri PCnin yerini tutamaz...
1:29 APPLE KNİGHT + KNİGHT DUNGEONS 😎😎😎
2:45 1tl ödetip uygulamaya girdiğin anda bu ücreti ödemeden açamazsın diyen oyunlar
-1tl
bazı konularda doğrusun mesela brawl stars gerçekten çocukların çok oynadığı bir oyun birkaç sene öncesine kadar para bile yatırıyordum ama artık sadece vakit öldürmek için giriyorum ama clash royale laf etme(öldürürüm bak hee) cidden yutuba girersen her yaştan clash royale tuyubırı var
seviliyosun🥰😛
Dawn of zombies deniyebilirsiniz.icerik bakımından cok iyi ve reklam izlemeye zorlatmiyor.
1:21 sen yap
Ciddiyim seni ve videolarını seviyorum yani linç değil, kendini geliştirerek yapmaya çalış
Kolay değil aşırı zor biliyorum ama sonuçta animasyonda iyisin kendini biraz daha geliştirsen mükemmel bir oyun yapabilirsin
Google play store da güzel oyunlar var ama bunu samanlıkta iğne aramak gibi düşünüyorum
Blox fruit :💀 apeirophobia:💀 the mimic: 💀 sam köstümü:💀
İlk soruna cevabım the amazing spiderman
Oyun reklamlarından öyle gına geldi ki (yt premiumum var) video içerisindeki reklamları geçebilmek için X işaretinin çıkmasını bekledim
Babamın bütün arabaları yerleri üstüne üstlük asfalt haritasında rekoru var
videoyu açmadan önce limonlu maden suyu açmıştım normalde çokta içmem XD
4:33 🙄 bende niye açtığımda çok iyi 1 gün sonra çok kötüyüm diyorum
Gameloft diyip Asphalt serisinden bahsetmemen insana küfrettiriyor
Vakit geçirmek için oyun ariyodum. İlk saniyede diamond rush'ı duyunca direk gidip google den apk indirdim sghhjdggjsvh
1:20 valla benim bi tane oyun var the ants oyunda hiç reklam yok online bi oyun strateji oyunu gibi güzel bi oyun
Abi Pokémon UNITE oyunu hakkında 1 video yaparmısın? Bu oyun hakkındaki görüşlerini merak ediyorum.
Hayatını çop edip obez bir bilgisayar bağımlısı olmak yerine brawl stars oynarım
Hayatını çop edip brawl stars veledi olmak yerine bilgisayarla oynarım daha iyi
Clash royale ve clash of clans eskiden baya oynanıyodu ama sonra başka mobil oyunlar geldi ve çok az oynanıyorlar